webdesign iasi

Agentia de Web Design Iasi

De la Depozit de Fire și Tesaturi la Web Design și Comerț Online: Povestea Noastră de Transformare

Presiunile autorităților și provocările pandemiei

In plina pandemie de Covid 19, la presiunile autoritatilor de a lucra de acasa se infiripa ideea de a incepe un nou domeniu de activitate pe firma noastra. Actualul domeniu de activitate fiind depozitul de fire si tesaturi, am incercat in scurtul timp sa mutam marfa si sa livram de acasa.

Timpul castigat cu drumurile la depozit si revenirea acasa am incercat sa il folosim pentru a incepe un domeniu complet nou, mai exact web design, crearea de magazine, site-uri, aplicatii, optimizare site-uri.

Cu extinderea rapidă a pandemiei, autoritățile au impus restricții stricte pentru limitarea răspândirii virusului. Printre aceste restricții s-au numărat și închiderile temporare ale unor afaceri și interdicțiile de circulație. Acest context a dus la o schimbare drastică în modul în care afacerile funcționau și interacționau cu clienții.

Lucrul de Acasă:

Presiunea autorităților pentru ca angajații să lucreze de acasă a fost o necesitate pentru a menține siguranța și sănătatea. Aceasta a fost o provocare pentru afacerea noastră, în special pentru că depozitul nostru se baza pe prezența fizică.

Dificultăți în Aprovizionare:

Pandemia a cauzat întreruperi în lanțurile de aprovizionare la nivel global. Acest lucru a avut un impact direct asupra stocului nostru de fire și tesaturi, punând presiune asupra capacității noastre de a furniza produse clienților noștri.

Căderi Economice Anticipate:

Previziunile privind o criză economică au stârnit incertitudine în rândul consumatorilor. Acest lucru a redus cererea pentru produsele noastre și a creat un climat dificil pentru dezvoltarea afacerii.

Schimbarea Comportamentului Consumatorilor:

În contextul fricii de infectare, mulți consumatori au început să evite cumpărăturile fizice. Această schimbare bruscă în comportamentul consumatorilor a determinat necesitatea unei prezențe online puternice pentru a ajunge la publicul țintă.

Adaptarea la Noile Tendințe:

Era clar: comerțul online și prezența digitală au devenit mai importante ca niciodată. Astfel, am realizat că trebuia să facem o schimbare majoră în modul în care ne desfășuram afacerea.

Renăscând Pasul cu Web Design-ul

Reîntoarcerea la O Pasiune Abandonată:

agentie web design iasi

Practic revenirea la un domeniu IT, mai exact web design…. O pasiune abandonată cu mult timp în urmă, dar cu atât mai frumoasă a fost „revederea”.

Ideea de a deschide o agenție de Web Design în Iași. Pe lângă presiunea autorităților de a lucra de acasă, știri numai negative de la tv, măști etc, se preconiza și o criză economică la orizont. În acest context, cea mai bună soluție este să investesc în mine, să fiu creativ.

Pentru acestea am găsit destule cursuri online de la producători de softuri, programatori, grupuri dedicate pe rețele sociale cum ar Facebook, dar și Youtuberi foarte buni care dau o mulțime de informații bune sau mai puțin bune :), afiliați sau mai „puțin” afiliați la diferiți producători de softuri.

Un alt motiv pentru care m-am apucat de web design a fost faptul că nu găseam un o agenție de web design liberă pentru realizarea propriului site de prezentare.

Investiția în Educație:

În timp ce am decis să explorăm web design-ul și comerțul online, am înțeles că aveam nevoie de o bază solidă de cunoștințe pentru a reuși în această nouă aventură. Am recunoscut că aveam multe de învățat, deoarece tehnologia și tendințele se schimbaseră considerabil de când ne jucasem ultima dată cu acest domeniu.

Cursuri Online și Resurse:

Am căutat și am găsit o multitudine de cursuri online și resurse care ne-au ajutat să ne reînnoim cunoștințele. Am ales lecții oferite de experți în domeniu, care acopereau subiecte de la principii de web design până la dezvoltarea magazinelor online. Aceste cursuri au fost esențiale pentru a ne recăpăta încrederea și a ne pune la curent cu ultimele tendințe.

Comunitatea Online:

Internetul a oferit și o comunitate activă de web designeri și profesioniști din domeniu. Am descoperit grupuri de socializare pe rețele precum Facebook, unde am putut să punem întrebări, să împărtășim idei și să primim feedback din partea celor cu experiență. A fost inspirant să vedem cât de mult sprijin se oferă în aceste comunități.

Învățare Prin Practică:

Am înțeles că teoria trebuie să meargă mână în mână cu practica. Am început să lucrăm la propriile proiecte, aplicând cunoștințele noi acumulate. Ne-am jucat cu diferite platforme de creare a site-urilor și am experimentat cu design-uri și funcționalități.

De la Idee la Realitate – Construirea Propriului Drum

Lansarea Propriului Site:

Odată ce am acumulat cunoștințe solide în web design și am câștigat încredere în abilitățile noastre, am hotărât să ne punem pasiunea și cunoștințele în acțiune. Am decis să creăm propriul site de prezentare, www.leotexiasi.ro, care urma să reprezinte un pas important în diversificarea afacerii noastre.

Asa a inceput www.leotexiasi.ro. Un site de prezentare propriu, modern in care am depus foarta multa energie si suflet, fiind si primul site complet realizat de la cap la coada, de la domeniu, gazduire, tematica, grafica, surse pentru poze, text, structura site etc.

Detalii de la Zero:

Alegerea unui nume de domeniu potrivit, găzduirea potrivită și alegerea tematicii adecvate au fost etape esențiale în procesul de creare a site-ului nostru. Am dorit ca site-ul să reflecte identitatea și valorile noastre, așa că am alocat timp pentru a explora tematici, design-uri și caracteristici care să se potrivească perfect.

Pasiune și Efort:

Procesul de construire a site-ului a fost unul plin de pasiune și efort. Am investit mult timp și energie în fiecare aspect al site-ului – de la structura paginilor și designul grafic până la conținutul scris și alegerea imaginilor. Am dorit ca site-ul să fie o extensie autentică a valorilor noastre și a viziunii noastre pentru afacere.

Primul Proiect Complet:

Crearea site-ului www.leotexiasi.ro a reprezentat pentru noi primul proiect complet de la cap la coadă. În timp ce am întâmpinat provocări și ne-am confruntat cu obstacole, satisfacția de a vedea site-ul finalizat și funcțional a fost cu adevărat gratifiantă. Am învățat multe în timpul acestui proces și am devenit mai încrezători în abilitățile noastre în web design.

Diversificarea cu Magazinul Online www.arttextil.ro

Inovarea în Textile:

Odată ce am finalizat site-ul de prezentare, am fost încrezători în abilitățile noastre și am hotărât să mergem un pas mai departe. Am simțit că era momentul potrivit să ne extindem și să inovăm. Așa a luat naștere magazinul online www.arttextil.ro, o platformă specializată în comercializarea produselor textile, de la fire de impletit și tesaturi până la decoratiuni handmade și haine.

Soluții Integrate:

Unul dintre obiectivele noastre cheie pentru magazinul online a fost să oferim o experiență completă și convenabilă clienților noștri. Am integrat un program automat de facturare, care a sporit eficiența procesului de vânzare. De asemenea, am implementat un sistem automat pentru emiterea awb-urilor de transport curier, facilitând astfel procesul de expediere.

Lărgirea Orizonturilor:

Magazinul online nu a fost doar o extensie a afacerii noastre, ci și o modalitate de a ajunge la o nouă audiență. Ne-am diversificat gama de produse pentru a satisface nevoile și preferințele clienților noștri, creând astfel o experiență personalizată pentru fiecare vizitator.

Modalități de Plată și Colectare E-mailuri:

Într-o lume digitală, comoditatea este esențială. Am oferit clienților noștri modalități multiple de plată, inclusiv plata cu cardul și PayPal, pentru a facilita procesul de cumpărare. De asemenea, am implementat un sistem de colectare a adresei de e-mail, pentru a putea trimite oferte speciale și newslettere pentru a menține o legătură strânsă cu clienții noștri.

Încheierea Cercului și Începutul unei Noi Călătorii

Cererea Către Ofertă:

Pe măsură ce am început să ne dezvoltăm abilitățile și să realizăm site-uri web pentru afacerea noastră, cererea pentru serviciile noastre a început să crească. Așa că, am ajuns într-o situație neașteptată – nu găseam un web designer disponibil pentru a realiza site-ul nostru de prezentare. Această necesitate ne-a inspirat să ne privim în oglindă și să recunoaștem că acum eram noi cei care puteam rezolva această problemă.

Se infiripa o noua idee de a deschide o agentie web design in Iasi…

Lansarea Platformei Kubultor:

Cu această nouă convingere în sine, am pornit pe drumul de a dezvolta platforma www.kubultor.com. Această platformă inovatoare a fost creată pentru a conecta prestatorii de servicii cu cei care aveau nevoie de aceste servicii. Prestatorii de servicii puteau să-și expună ofertele și zona geografică de deservire, iar cei interesați puteau găsi cu ușurință soluții potrivite pentru nevoile lor.

Promovarea Diversității:

Odată ce am început să construim site-uri pentru diferite domenii de activitate, am realizat că suntem capabili să oferim o varietate impresionantă de soluții digitale. Un blog afiliat, www.familiadigitala.ro, a fost lansat pentru a împărtăși informații valoroase despre tehnologie și viața digitală. De asemenea, am creat www.curlypelican.com, un magazin online tip dropshipping care livra produse în întreaga lume.

Control și Centralizare:

Odată cu creșterea numărului de proiecte și site-uri, am înțeles importanța unei centralizări eficiente. Așa că am dezvoltat site-ul www.urbanweb.ro, unde am adunat portofoliul nostru de clienți și am gestionat toate site-urile pe care le-am creat. Acest site a devenit un punct central pentru a ne menține sub control activitățile și proiectele. Agentia de web design UrbanWeb Iasi.

Concluzie: Navigând Prin Schimbare – De la Depozit de Fire și Tesaturi la Universul Digital

Într-o perioadă marcată de incertitudine și schimbări rapide, povestea noastră de transformare reprezintă un exemplu elocvent al modului în care creativitatea și determinarea pot deschide noi orizonturi în mediul digital. De la un depozit tradițional de fire și tesaturi, am evoluat într-o afacere inovatoare de web design, comerț online și servicii digitale diversificate. Această călătorie nu a fost doar despre adaptare, ci și despre redescoperirea pasiunilor vechi și transformarea lor în instrumente puternice pentru succes.

Am trecut prin provocări complexe, precum presiunile autorităților în timpul pandemiei și incertitudinile economice. Am învățat că momentele de criză pot fi impulsuri pentru a ne reevalua și reinventa afacerea. Investiția în educație, prin cursuri online și comunități virtuale, ne-a permis să ne dezvoltăm abilitățile în web design și să construim site-uri care să ne reprezinte valorile și pasiunea.

Investiția în Educație:

În mijlocul turbulenței, ne-am angajat să învățăm și să ne dezvoltăm. Am recunoscut că educația și adaptabilitatea sunt cheile succesului într-o lume în continuă schimbare. Prin cursuri online, resurse și comunitatea online, ne-am înzestrat cu cunoștințe solide în web design și comerț online.

De la Vis la Realitate:

Prin crearea site-ului www.leotexiasi.ro, ne-am dat seama că pasiunea și efortul pot da naștere unor proiecte incredibile. Am transformat o idee într-o realitate palpabilă, investind nu doar în afacere, ci și în noi înșine.

Diversificarea și Inovația:

Lansarea magazinului online www.arttextil.ro a marcat o extindere curajoasă într-un domeniu nou. Am învățat că diversitatea și inovația sunt esențiale în fața incertitudinii economice. Am creat platforme cum ar fi www.kubultor.com pentru a conecta prestatori de servicii cu clienți și am explorat domenii variate, de la blogging la comerț global.

Control și Continuare:

Cu agentia de web design prin site-ul www.urbanweb.ro, am pus laolaltă portofoliul nostru diversificat și am centralizat gestionarea proiectelor noastre. Am învățat că controlul și organizarea sunt la fel de importante precum creativitatea.

Această poveste nu este doar despre transformarea unei afaceri, ci și despre descoperirea puterii noastre de a ne adapta, învăța și inova. A fost despre reîntoarcerea la pasiuni abandonate și construirea unui viitor bazat pe creativitate și determinare. Într-o lume digitală în continuă expansiune, suntem gata să continuăm să explorăm, să învățăm și să construim, adăugând fiecare nouă experiență la cartea noastră de viață și afacere.

Daca doriti o oferta de pret personalizata, nu ezitati sa ne contactati